20. marca si cez Svetový deň múky uvedomujeme dôležitosť múky v našej každodennej strave. Tento deň je aj oslavou poľnohospodárov a pekárov, ktorí biele zlato a výrobky z neho prinesú na naše stoly. Je to deň vďačnosti a nádejou na novú úrodu.
Vrcholom pekárenského remesla je kváskový chlieb. Pri výrobe chleba je nutné rozmýšľať, ako spracovanému cestu pomôcť. Treba cítiť, čo cesto potrebuje. Či je to čas, ako je nutné upraviť teplotu alebo či je potrebné len pridať vodu. Múka, voda, soľ je výzva pre každého pekára. Vytvoriť proces, ktorý dodá pečivu jedinečnú chuť a zároveň rustikálnu kôrku s dokonalou striedkou nie je vôbec jednoduché.
Náš majster pekár Oskar, s oddaním k svojmu remeslu, pre vás denne pripravuje naše kváskové chleby OSKAR. Na jeho dlhoročné pekárenské skúsenosti sme právom hrdí. OSKAR kváskové chleby sú nadýchané s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou. Dostanú vás nielen svojou vôňou, ale aj zvukom kôrky po prvom záreze, na ktorom si dal Oskar poriadne záležať.
Máte záujem o prácu v MINIT? Pošlite nám svoj životopis, ďakujeme.