Minit Vás žiada o súhlas s používaním Vašich údajov na nasledujúce účely:

Vaše osobné údaje budú spracované a informácie z vášho zariadenia (súbory cookie, jedinečné identifikátory a ďalšie údaje zariadenia) môžu byť uchovávané, používané a zdieľané s dodávateľmi tretích strán, prípadne používané konkrétne týmto webom alebo aplikáciou. Niektorí dodávatelia môžu spracúvať vaše osobné údaje na základe oprávneného záujmu, proti ktorému môžete vzniesť námietku pomocou možností nižšie. Súhlas môžete zrušiť prejdením na odkaz v dolnej časti tejto stránky alebo v našich pravidlách ochrany súkromia.

Technické cookies

Tieto cookies potrebujete pre správny chod webovej stránky. Obsahujú anonymizované informácie o Vaších výberoch

Analytické cookies

Pre vylepšenie naších služieb, využívame službu Google Analytics, ktorá odosiela anonymné informácie o Vašej návšteve a zbiera agregované dáta o zvyklostiach návštevníkov, vďaka ktorým denno denne vylepšujeme naše služby.

Spravovať možnosti Odmietnuť Prijať odporúčané nastavenia
SK EN
SK EN
O nás produkty Kvásková línia Predajne Minit novinky Pracovné ponuky Spolupráca Kontakt

Kvásková línia
z kamennej
pece

Kvásková línia
z kamennej
pece

Kvásková línia
z kamennej
pece

Kvásková línia
z kamennej
pece

Kvásková línia
z kamennej
pece

Kvásková línia
z kamennej
pece

vyrábané ručne
dlhé zrenie cesta
zo slovenských surovín
v kamennej peci

Oskarov
príbeh

„Moja stará mama najradšej piekla pšeničný chlieb, ktorý vydržal aj celý týždeň.”

Inšpirovala ma a trvá to dodnes. Pečenie ma ani po 20 rokoch neomrzelo, nakoľko každý deň prináša niečo nové. Je to cit, láska k remeslu, každodenné prekonávanie prekážok, nastavenie si denných výziev a popri tom všetkom nezabúdať piecť krásny voňavý chlieb.

Vždy sa mi páčilo, že pri výrobe chleba je nutné rozmýšľať, ako spracovanému cestu pomôcť. Treba cítiť, čo cesto potrebuje. Či je to čas, ako je nutné upraviť teplotu alebo či je potrebné len pridať vodu.

Múka, voda, soľ je výzva pre každého pekára. Vytvoriť proces, ktorý dodá pečivu jedinečnú chuť a zároveň rustikálnu kôrku s dokonalou striedkou nie je vôbec jednoduché. Je zložený z množstva častí ako matečný kvas, kvas, vedenie cesta, odpočívanie cesta, samotné pečenie. Všetko sa musí presne nastaviť.

Za unikátnym konceptom stoja celé hodiny hľadania vhodných informácií, návštev rôznych pekární, v ktorých pracujú s kvasom, inšpirácia z kvalitnej literatúry a nespočetné hodiny skúšania.

Aj v MINIT vždy skúšame nové múky, nové kvasy, nové príchute, vďaka čomu určite plánujeme postupne rozšíriť portfólio aj o nové kváskové produkty.“ Pri výrobe si dávame záležať na kvalite vstupných surovín, uprednostňujeme slovenských dodávateľov, a celková výroba chleba trvá až 27 hodín.

Používaním
kvasu docielime
Pri výrobe si dávame záležať na kvalite vstupných surovín, uprednostňujeme slovenských dodávateľov, celková výroba chleba trvá až 27 hodín.
Jedinečná chlebová vôňa

Nadýchaný a vláčny kváskový chlieb s chrumkavou kôrkou vás dostane nielen svojou vôňou, ale aj zvukom kôrky po prvom záreze

DLHŠIA TRVANLIVOSŤ VĎAKA POUŽITÉMU KVASU

Pečivo si vychutnáte čerstvé, voňavé a chrumkavé niekoľko dní

CHRUMKAVÁ KÔRKA A JEMNE VLÁČNA STRIEDKA

Počas fermentácie sa zložité cukry rozkladajú na jednoduché cukry a znižuje sa množstvo gluténu.

MIERNE KYSLASTÁ CHUŤ

Pravá chlebová chuť, akú si pamätáte z detstva z domáceho poctivého pečiva

ĽAHŠIA STRÁVITEĽNOSŤ

Mikroorganizmy v kvásku rozkladajú škroby a bielkoviny (lepok) v múke na jednoduchšie, ľahšie stráviteľné zložky. Procesom fermentácie je lepok rozložený do jednoduchších väzieb, ľahšie sa trávi a prejde črevami bez toho, aby ich zaťažil. Kvášok však neodbúra lepok natoľko, aby bol vhodný aj pre celiatikov, zohráva však dôležitú úlohu v prevencii tohto ochorenia.

OSKAR kváskový chlieb

Hovorí sa, že domáci kváskový chlieb je neporovnateľne lepší, ako akýkoľvek kupovaný. Lenže v MINIT máme nášho Oskara, ktorý pre vás práve taký vyčaroval vlastnými rukami.

V našom portfóliu tak pribudol skvelý, ručne robený kváskový chlieb z pšeničnej múky. Presvedčíte sa o tom sami, nadýchaný a vláčny kváskový chlieb s chrumkavou kôrkou vás dostane nielen svojou vôňou, ale aj zvukom kôrky po prvom záreze, na ktorom si dal Oskar poriadne záležať.

Pšeničný kváskový chlieb

Biely pšeničný kváskový chlieb ručne vyrobený podľa tradičnej receptúry s prírodným kváskom. S chrumkavou rustikálnou kôrkou, vláčnou striedkou a úžasnou pravou chlebovou chuťou a vôňou.

508g

Viaczrnný kváskový chlieb

Kváskový chlieb s vysokým obsahom hodnotných olejnatých semien v striedke. Ľan, slnečnica, sezam, tekvica a mak tvoria viac ako 7% obsahu. Chlieb sa vyznačuje vynikajúcou chuťou, ktorú zvýrazňuje bohatý posyp.

508g

Slnečnicový kváskový chlieb

Skvelý variant kváskového ručne robeného chleba z pšeničnej múky s obsahom kvásku 10% a praženými slnečnicovými semienkami v ceste. Chrumkavosť kôrky dotvára bohatý posyp zo slnečnicových semienok, ktoré sú zdrojom cenných antioxidačných a protizápalových látok.

508g

Tu môžete
ochutnať

S láskou pre vás napiekol
náš majster pekár Oskar