Recept: Paradajková polievka s opečeným OSKAR kváskovým chlebom s mozzarellou
Čo potrebujeme? 0,5 kg paradajok, 1 cibuľu, olivový olej, soľ a korenie, 1 hlavičku cesnaku, hrsť čerstvej bazalky, oregano a bobkový list, OSKAR kváskový chlieb, mozzarellu, pažítka
Ako na to? V hrnci si ohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak nakrájaný na jemné kolieska, pridáme olúpané paradajky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podlejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Pridáme bazalku, oregáno a bobkový list, ktorý však o 30 min z polievky vyberieme. Rozmixujeme na jemný krém, ozdobíme kvapkami olivového oleja. OSKAR kváskový chlieb nakrájame, krátko opečieme na panvici alebo v hriankovači. Môžeme potrieť cesnakom, natrieme roztopenou mozzarellou a ozdobíme čerstvými pažítkami. Polievku podávame horúcu s opečeným OSKAR syrovým chlebíkom. Dobrú chuť.
Máte záujem o prácu v MINIT? Pošlite nám svoj životopis, ďakujeme.